Voor mensen met cognitieve problematiek, zoals bijvoorbeeld bij dementie kan de invulling van de dag voor veel afhankelijkheid zorgen. Het maakt onzeker. ‘Wie komt er vandaag?’, ‘Waar eet ik?’ en ‘Heb ik mijn medicatie al genomen?’. De agenda wordt er regelmatig op nageslagen, maar staat daar wel alles in en is alles nog wel up to date? Als mantelzorger word je steeds vaker gevraagd om bevestiging. Nedap Luna neemt dit angstige gevoel weg, door simpelweg te tonen welke dag het is en wat er op de planning staat.


Naast een positief effect op de zelfredzaamheid van je naaste, zijn de momenten dat jij er bent, waardevoller. Je bent minder tijd kwijt aan het geruststellen of herhalen van afspraken, en kunt je daardoor focussen op een fijn en gezellig bezoek.


Nedap Luna

Nedap Luna is een product van Nedap Healthcare. Door samen te werken met zorgprofessionals (ergotherapeuten en casemanagers), mensen met dementie en hun naasten is een vriendelijk, stabiel en vooral eenvoudig hulpmiddel ontstaan. Nedap Luna biedt mensen met dementie houvast, en levert daardoor een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven.


Hoe werkt het?

Nedap Luna wordt ingezet door de zorgorganisatie en koppelt met het elektronisch cliëntendossier 'Ons®', waar zorgprofessionals in werken. Daarnaast is het mogelijk om ook een koppeling te leggen met de persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Caren’. Dit betekent dat de activiteiten en professionele zorgmomenten, die jij of de zorg in de agenda van Caren inplannen, automatisch en op het juiste moment verschijnen op Nedap Luna.


Aan de slag met Nedap Luna?

Als de zorginstelling van jouw naaste werkt met Nedap Luna, kun je voor vragen terecht bij jouw contactpersoon binnen de instelling. Mocht je meer informatie willen over Nedap Luna, ga dan naar www.nedap-luna.com.