Nedap Luna kan gevuld worden met afspraken en activiteiten uit diverse Ons-applicaties: 

  • Ons Cliëntagenda
  • Ons Agenda, 
  • Ons Groepszorg en 
  • Ons Planning


Alle activiteiten of afspraken vanuit Ons, behalve als deze afkomstig zijn uit Ons Planning, zijn herkenbaar aan het volgende agenda icoon:

De mantelzorgers kunnen activiteiten of afspraken vanuit Caren toevoegen en deze in Caren voorzien van eigen iconen. Vanuit Ons is deze iconen-keuzemogelijkheid nog niet beschikbaar.


Afspraken en activiteiten toevoegen via Ons Cliëntagenda 

Met Ons Cliëntagenda is het mogelijk om via een vrij tekstveld informatie op Nedap Luna te zetten. Klik hier voor uitleg op het Supportportaal van Ons over afspraken toevoegen, bewerken of verwijderen in de Cliëntagenda.


Afspraken en activiteiten toevoegen via Ons Agenda

Met Ons Agenda is het mogelijk om via een vrij tekstveld informatie op Nedap Luna te zetten. Klik hier voor uitleg op het Supportportaal van Ons over het toevoegen van een afspraak. Klik hier voor het bewerken van een afspraak.


Afspraken en activiteiten automatisch toegevoegd via Ons Groepszorg

Met Ons Groepszorg verschijnt de titel van het groepszorgmoment voor de gehele groep ook op Nedap Luna. Klik hier voor een toelichting op het Supportportaal van Ons over gebruik van Ons Groepszorg. 


Afspraken en activiteiten automatisch toegevoegd via Ons Planning 

In Ons Planning werkt de planner als op een ouderwets planbord, waar de planner eenvoudig kaartjes kan verslepen. De titels van de kaartjes zijn uursoorten zoals Persoonlijke Verzorging, Verpleging, Huishoudelijke Hulp, Begeleiding of Belmoment en ook vaak afkorting varianten hiervan zoals PV, VP, HV, of BG. Deze informatie belandt ook op de Caren agenda. Luna neemt deze informatie over. Deze uursoorten en afkortingen hiervan zijn echter niet duidelijk voor de eindgebruiker van Nedap Luna. Daarom heeft Luna vier weergavefilters:

  1. Zorggerelateerde afspraken (ook afkortingen) worden altijd als ‘Zorg komt langs’ getoond met het onderstaande icoon:
  2. Huishoudelijke hulp afspraken (ook afkortingen) worden altijd getoond als ‘Huishoudelijke hulp komt langs’ met het onderstaande icoon:
  3. Afspraken met betrekking op begeleiding (ook afkortingen) worden getoond als 'Begeleiding komt langs'.
  4. Afspraken die betrekking hebben op Zorg op afstand (belmoment of beeldschermzorg in uursoort) worden weergegeven als 'Zorg belt'. 


Indirect cliëntgebonden afspraken verschijnen niet op de Luna. Het gaat dan om activiteiten als dossier bijwerken, huisarts bellen en dergelijke, waarbij de zorgmedewerker niet fysiek langskomt bij de cliënt. 

Binnen dit filter is nog wel ruimte voor verbetering. Heb je een activiteit of afspraak die in jouw ogen verkeerd op Luna verschijnt, laat het dan weten via lunasupport@nedap.com. Dan kijken wij mee in de mogelijkheden. 


Klik hier voor meer toelichting op het supportportaal van ONS over de werking en het doel van Ons Planning.