De Nedap Luna brengt de digitale Caren agenda in de woonkamer van de gebruiker. De kalender kan op een vertrouwde manier getoond worden om de gebruiker meer rust en grip te bieden door dagstructuur.

Caren

Nedap Luna maakt gebruik van Caren. Het cliëntenportaal wat gebruikt wordt door mantelzorgers van de cliënt. Hier kunnen ze de zorgafspraken zien en eventueel deels meelezen in dossier.

Standaard vragen en belletjes voorkomen

De mantelzorger kan met de inzet van Nedap Luna ook betrokken worden in de zorg voor de cliënt. Ze ontvangen vaak vragen zoals 'Wat moet ik?', ‘Wie komt er vandaag?’, 'Welke dag is het?', 'Wat eet ik?' of ‘Waar eet ik?’. Dit soort vragen komen voort uit onrust bij de cliënt en belasten de mantelzorger. Deze onrust kan verminderd worden door de inzet van Nedap Luna. Dit zorgt voor minder stress bij de mantelzorgers.

De mantelzorgers kunnen ook informatie op Nedap Luna zetten via Caren. De mantelzorger kan bijvoorbeeld activiteiten op Luna zetten zoals eten, drinken, persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, hobby's, bedtijd of wanneer iemand uit bed kan komen. De mantelzorger kan ook aangeven wanneer er iemand op bezoek komt.

Een verdere toelichting voor de mantelzorger is de vinden deze digitale brochure welke ook (eventueel uitgeprint) gedeeld kan worden met de mantelzorger.