Hoe koppel ik Nedap Luna aan een cliënt in Ons® en/of Caren?

Nedap Luna kan primair koppelen met de Ons® Suite en daarnaast ook met de persoonlijke gezondheidsomgeving Caren. Op die manier worden zorg- en privé afspraken die voor een cliënt worden ingepland in de agenda’s van Ons® of Caren, automatisch op het juiste moment getoond op Nedap Luna. Door deze koppeling blijft het dagoverzicht voor de cliënt altijd actueel.


 

 

Koppeling met Ons® - Nedap Luna zelfstandig (ont)koppelen via de koppelwidget 

Je kan Nedap Luna zelfstandig koppelen met Ons® via de koppelwidget in Ons® Dossier. Binnen een paar stappen installeer je Luna, waardoor deze direct inzetbaar is bij een cliënt. Via de koppelwidget kan je ook de weergave-opties aanpassen of Nedap Luna ontkoppelen van een gebruiker als dat nodig is.

 

Je vindt de Luna-koppelwidget in Ons® Dossier onder Digitale hulpmiddelen. Navigeer in Ons® Dossier naar de cliënt bij wie je Nedap Luna wil inzetten, ga vervolgens naar Overzicht > Digitale hulpmiddelen > Nedap Luna. Sluit de stekker van Nedap Luna, klik op Koppelen en volg de stappen in de koppelwidget.


Let op: Je hebt het recht Nedap Luna nodig om de koppelwidget te zien in Ons® Dossier. Zie je deze nog niet, neem dan contact op met de innovatie-afdeling of applicatiebeheerder van jouw zorgorganisatie.

 

Bekijk onderstaande instructievideo om te zien hoe je Nedap Luna stap voor stap koppelt met Ons®.


Koppeling met Caren

Nedap Luna kan ook koppelen met Caren, de applicatie die zorgprofessionals, cliënt en mantelzorgers met elkaar verbindt. Nieuwe afspraken en wijzigingen die via Caren in de agenda van de cliënt worden doorgevoerd staan door de koppeling binnen enkele minuten op het Luna-scherm.


Let op: Om een Caren Koppeling door te willen voeren, moet de Ons® koppeling (via koppelwidget) reeds gemaakt zijn.

 

De koppeling tussen Nedap Luna en Caren wordt door Nedap ingesteld. Wil je een koppeling tussen Nedap Luna en Caren instellen voor een cliënt? Volg dan onderstaande stappen:

  1. Vul het Toestemmingsformulier voor het delen van gegevens uit de Caren kalender met Nedap Luna in en laat dit formulier ondertekenen door de mantelzorger van de cliënt. Je vindt dit formulier onderaan deze pagina.
    Let op: De mantelzorger moet de beheerder zijn van het zorgnetwerk van de cliënt in Caren.
  2. Scan het ondertekende formulier in en upload deze in Ons® Administratie onder Documenten.
    Navigeer daarvoor in Ons® Administratie naar de cliënt, ga naar Documenten en klik op Uploaden. Zoek het ondertekende formulier op via Bladeren of sleep het document naar het uploadveld.
  3. Stuur een mail naar luna@nedap.com met (1) het cliëntnummer, (2) en geef aan dat er toestemming verkregen is.
    Let op: het toestemmingsformulier hoeft niet gedeeld te worden per mail.

 

Het team van Nedap Luna stelt vervolgens de koppeling in voor de cliënt tussen Luna en Caren. Vanaf dan worden de afspraken die personen uit het zorgnetwerk van de cliënt in de agenda van Caren zetten, ook op Luna weergegeven.