Nedap Luna kan primair koppelen met de Ons® Suite en daarnaast ook met de persoonlijke gezondheidsomgeving Caren. Op die manier worden zorg- en privé afspraken die voor een cliënt worden ingepland in de agenda’s van Ons® of Caren, automatisch op het juiste moment getoond op Nedap Luna. Door deze koppeling blijft het dagoverzicht voor de cliënt altijd actueel.

Koppeling met Ons® - Nedap Luna zelfstandig (ont)koppelen via de koppelwidget

Je kan Nedap Luna zelfstandig koppelen met Ons® via de koppelwidget in Ons® Dossier. Binnen een paar stappen installeer je Luna, waardoor deze direct inzetbaar is bij een cliënt. Via de koppelwidget kan je ook de weergave-opties aanpassen of Nedap Luna ontkoppelen van een gebruiker als dat nodig is.

Je vindt de Luna-koppelwidget in Ons® Dossier onder Digitale hulpmiddelen. Navigeer in Ons® Dossier naar de cliënt bij wie je Nedap Luna wil inzetten, ga vervolgens naar Overzicht > Digitale hulpmiddelen > Nedap Luna. Sluit de stekker van Nedap Luna, klik op Koppelen en volg de stappen in de koppelwidget.

Let op: Je hebt het recht Nedap Luna nodig om de koppelwidget te zien in Ons® Dossier. Zie je deze nog niet, neem dan contact op met de innovatie-afdeling of applicatiebeheerder van jouw zorgorganisatie.

Bekijk onderstaande instructievideo om te zien hoe je Nedap Luna stap voor stap koppelt met Ons®.

Koppeling met Caren:

Nedap Luna kan daarnaast ook koppelen met Caren, de applicatie die zorgprofessionals, cliënt en mantelzorgers met elkaar verbindt. Nieuwe afspraken en wijzigingen die via de Caren agenda van de cliënt worden doorgevoerd staan door de koppeling binnen enkele minuten op het Luna-scherm.

Hieronder wordt gesproken over de ‘Caren gebruiker’, hiermee wordt bijvoorbeeld de cliënt, familie of mantelzorgers bedoeld die Caren beheerder zijn.

Caren kun je als volgt laten koppelen aan Nedap Luna;

Let op deze volgende voorwaarden

• Om een Caren/Luna Koppeling door te willen voeren, moet de Ons®/Luna koppeling reeds gemaakt zijn (via Luna koppelwidget).
  • De Caren pagina is reeds gekoppeld aan de zorgaanbieder omgeving Ons®, waardoor cliëntgegevens doorkomen in Caren (meer informatie als dit niet het geval is).

Caren gebruiker uitnodigen voor de Luna koppeling:

De Caren gebruiker kan via een brief worden uitgenodigd om de Caren agenda te koppelen aan Nedap Luna. Deze brief kan gemaakt worden via de “Brief versturen” functionaliteit in Ons® Administratie:

page3image29594080

Kies tijdens het maken van de brief voor het template “Luna Caren uitnodiging”, en genereer daarna de brief middels de knop ‘Maak Rapport’.

Let op! Afhankelijk van de instellingen van jullie organisatie voor het delen van gegevens via Caren, krijgt de mantelzorger deze uitnodiging automatisch in Caren te zien onder Dossier - Documenten. Zo niet, dan kan de brief ook gedownload en handmatig verstuurd worden.

Stel de Caren gebruiker op de hoogte dat deze brief klaar staat in Caren. Doe dit via een kanaal wat voor jullie wenselijk is; denk hierbij aan berichten, mail, telefonisch, fysiek bij de cliënt tijdens een bezoek.

De Caren gebruiker ziet in het uitnodigingsdocument een link naar een formulier waarop zij toestemming voor de Caren koppeling kunnen geven. Er wordt hen gevraagd om de naam en locatie van de zorgorganisatie op te geven, evenals een korte code uit de uitnodiging. Deze code is voor elke cliënt uniek. Een gevuld formulier komt terecht bij het team van Nedap Luna.

Caren/Luna koppeling wordt gemaakt

Nedap zal de koppeling binnen enkele werkdagen na het geven van toestemming gereed maken. Afspraken uit de Caren agenda verschijnen dan vanzelf op Luna, de Caren gebruiker of zorg hoeft hiervoor niets extra te doen.

Caren/Luna koppeling stopzetten

De zorgorganisatie kan de koppeling met Caren laten verbreken door een aanvraag via luna@nedap.com

• Als de Caren gebruiker de toestemming in wil trekken, dan gaat dat ook via de zorgorganisatie.
  • Wanneer de zorgorganisatie de gehele koppeling van de cliënt verbreekt, via de pagina van de cliënt in Ons®, wordt automatisch ook de koppeling met Caren verbroken.