Voor mensen met cognitieve problematiek, zoals bijvoorbeeld bij dementie kan de invulling van de dag voor veel afhankelijkheid zorgen. Het maakt onzeker en onrustig wat resulteert in vragen naar de zorg zoals ‘Wanneer komt de zorg langs?’ en ‘Waar, wat en wanneer eet ik?’. Men verliest de grip op de dag en neemt hierdoor niet de medicatie in, drinkt onvoldoende of krijgen bijvoorbeeld dwaaldrang. De agenda wordt er regelmatig op nageslagen als geheugensteuntje, maar staat daar wel alles in en is alles nog wel up to date? De zorg kan de steun bieden als ze aanwezig zijn. Op de momenten dat de zorg er niet is kan Luna deze steun bieden door simpelweg te tonen welke dag het is en welke activiteiten en afspraken er op de planning staan.


De inzet van Nedap Luna kan een positief effect hebben op de zelfredzaamheid van de cliënt. Net dat stukje ondersteuning wat iemand nodig heeft om nog zelfstandig thuis te blijven wonen bijvoorbeeld. Nedap Luna kan ook de zorg ondersteunen door begeleidingsmomenten waardoor de zorg meer kan focussen op fysieke zorg. 


Nedap Luna 

Nedap Luna is een product van Nedap Healthcare. Door samen te werken met zorgprofessionals (ergotherapeuten en casemanagers), mensen met dementie en hun naasten is een vriendelijk, stabiel en vooral eenvoudig hulpmiddel ontstaan. Nedap Luna biedt mensen met cognitieve problematiek houvast, en levert daardoor een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven.


Hoe werkt het?

Nedap Luna koppelt rechtstreeks in en met het elektronisch cliëntendossier 'Ons®', maar daarnaast ook desgewenst met de persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Caren’. Dit betekent dat niet alleen de activiteiten en professionele zorgmomenten vanuit Ons® op betreffende tijdstippen op Luna verschijnen, maar ook afspraken en activiteiten vanuit de Caren agenda, die de mantelzorger heeft toegevoegd.


Aan de slag met Nedap Luna?

Dan is het mogelijk om een offerte op te vragen op de website. Mocht je eerst meer informatie willen over Nedap Luna, sluit aan bij een demo of neem contact op met luna@nedap.com