Reageert de Nedap Luna anders dan verwacht? Wordt er niets of het verkeerde getoond?

Hieronder worden een aantal situaties beschreven waarin problemen verholpen kunnen worden.

Geen verbindingscherm

De Nedap Luna heeft een eigen verbinding. Net als een mobiele telefoon moet de Luna in contact kunnen staan met de zendmast. Een (tijdelijk) slechte verbinding kan onder andere de volgende oorzaken hebben:

(A) Tijdens of vlak na het voor de 1e keer installeren:

• Bij het opstarten kan de Luna niet direct met de zendmast verbinden;
    • Op een nieuwe locatie kan het verbinden de eerste keer wat langer duren.
    • De Luna toont het "geen verbindingscherm" als er tijdens het opstarten foute berichten binnen komen. De Luna probeert daarna zelf opnieuw de verbinding op te zetten.
    • Het opstarten zou maximaal een kwartier moeten duren. Duurt het langer kijk dan naar andere mogelijke oorzaken hieronder.
  • Een blokkade tussen de zendmast en Luna: bijvoorbeeld een dikke (gewapend betonnen) muur of loodramen;
    • Probeer de Luna te verplaatsen (richting een raam) om te kijken of dit scherm niet meer voorkomt.
  • Dekkingsgraad van de provider: heel Nederland zou verbinding moeten hebben, maar op sommige plekken is dit signaal sterker of zwakker;
    • Bij een sterk signaal zou de Luna zelfs in de kelder kunnen werken, maar bij een zwakker signaal zal de Luna dichter bij het raam moeten staan om de agenda-afspraken op te halen.
    • Het is hier mogelijk om te zien hoe goed de dekking in uw gebied is.

(B) Als Luna spontaan niet meer reageert

• een Storing kan ook problemen met de verbinding opleveren.
    • Kijk in deze map in het artikel genaamd Storingen of er momenteel een storing is.

Mocht de oplossing niet zitten bij bovenstaande problemen, kijk dan onderstaand bij 'Contact met support' voor de vervolgstappen.

Foutmelding op het scherm

Nedap Luna kan ook aangeven als er iets mis is. Op het scherm wordt dan aangegeven wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Een aantal voorbeelden zijn:

• Steek de stekker in het stopcontact
  • Vervang de batterijen

Gevallen/ kapot

Is de Luna gevallen of de kabel bekneld geraakt?

• Controleer visueel of er iets opvalt aan de Luna:
    • Zitten er barsten in het scherm of de behuizing?
    • Zitten er geen rare knikken in de kabel of de aansluiting?
  • Als de Luna er nog goed uit ziet, kijk of het scherm nog nieuwe afbeeldingen kan tonen.
    • Haal de stekker uit de Luna, wacht 10 seconden en plaats de stekker terug.
    • Als eerst het opstartscherm wordt getoond en daarna na max 15 minuten een agendaweergave dan werkt de Luna.

Nedap Luna loopt vast - oude datum staat getoond

In enkele gevallen kan het zich helaas voordoen dat Nedap Luna vastloopt, wat je kunt opmerken doordat deze een oude datum toont.

Een reset kan een oplossing zijn;

• Haal de stekker uit de Luna, verwijder eventuele batterijen en wacht 20 seconden en plaats de stekker terug.
  • Luna zou opnieuw op moeten starten en bij een succesvolle reset, hoor je een pieptoon en verschijnt de huidige datum. Het probleem is dan opgelost. Plaats de batterijen terug.
  • Wanneer Luna niet succesvol is gereset en de oude datum blijft getoond, laat de contactpersoon van jouw organisatie dan contact opnemen met Nedap Luna support op onderstaande wijze.

Contact met support

Kom je er met een actie na het lezen van de bovenstaande uitleg nog steeds niet uit?

Dan kan je het beste contact opnemen met de Nedap Luna coach binnen jouw zorgorganisatie, deze persoon heeft de meeste kennis van Nedap Luna binnen organisatie en is de contactpersoon van Nedap.

Als de Nedap Luna coach geen antwoord weet op de vraag kan die contact opnemen met team Luna van Nedap via lunasupport@nedap.comOm goed te kunnen helpen bij problemen is het serienummer nodig, stuur deze dan ook mee. Deze is te vinden op de sticker onderop Luna of de verpakking na 'SERIAL NO'.